Vepřová panenka ve vajíčku
Ingredience
Česnek |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Olej rostlinný |
180 ml |
Pepř černý mletý |
1.5 g |
Sůl |
20 g |
Vejce slepičí |
240 g |
Vepřová kýta |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou panenku nebo vepřovou kýtu opláchneme, ukrojíme plátek, lehce jej naklepeme, okraje nařízneme, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
- Ve vhodné nádobě rozšleháme vejce a smícháme je s prosátou moukou.
- Plátky masa namočíme do rozšlehaných vajec a vkládáme je do horkého oleje.
- Zpočátku plátky smažíme rychleji, potom zvolna dosmažíme.