Špagety se šafránem a slávkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mušle slávky 1 kg
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny Spaghettini 350 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šafrán přelijeme 175 ml horké vody a necháme louhovat. Slávky vaří na prudkém ohni přibližně 5 minut, dokud se neotevřou. Poté je vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily procedíme, odložíme, slávky vyloupeme. V hlubší pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a minutu za stálého míchání opékáme. Přilijeme víno, vodu, ve které se louhoval šafrán a směs pomalu přimícháváme do jíšky. Povaříme 3 minuty, vmícháme 4 lžíce odložené tekutiny ze slávek, nastrouhaný sýr, slávky, nadrobno nakrájenou pažitku, dle chuti osolíme, opepříme a vaříme ještě 4 minuty. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak porce ozdobíme snítkami pažitky.