Jihothajské dušené kuřecí na kari
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
1 hrst |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kokosová smetana |
400 ml |
Kuře |
1000 g |
Limetka |
2 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr celý |
0.5 kávová lžička |
Krevetová pasta |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou.
- Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
- Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme.