Jihothajské dušené kuřecí na kari

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 1 hrst
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kokosová smetana 400 ml
Kuře 1000 g
Limetka 2 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 250 ml
Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr celý 0.5 kávová lžička
Krevetová pasta 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve vykostíme kuře a maso nakrájíme na kousky. Připravíme kari pastu. Všechny přísady vložíme do mixéru či hmoždíře a zpracujeme na hladkou pastu. Odložíme stranou.
  2. Ve woku rozpálíme olej a rozdrcený česnek na něm osmahneme dozlatova. Přidáme kuřecí maso, orestujeme po všech stranách a vyjmeme. Do výpeku přidáme připravenou pastu a vlijeme polovinu kokosové smetany. Krátce povaříme, až se začne uvolňovat silné aroma. Vrátíme zpět kousky masa, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a přilijeme zbytek smetany, rybí omáčku, šťávu vymačkanou z limetek a přisypeme cukr. Znovu promícháme a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
  3. Hotovou směs rozdělíme na talíře nebo do misek, posypeme nadrobno nasekanými chilli papričkami bez semínek a jarní cibulkou a ihned teplé podáváme.