Barevné rizoto s cuketou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Mrkev sterilovaná 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 150 g
Tymián sušený 1 špetka
Vývar zeleninový 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na části oleje orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou rýži, majoránku, tymián a zvolna vaříme, dokud rýže nezměkne.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cuketu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Zeleninu krátce opečeme, vsypeme sterilovanou mrkev a měkkou rýži s cibulí. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.