Barevné rizoto s cuketou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mrkev sterilovaná |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
150 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na části oleje orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou rýži, majoránku, tymián a zvolna vaříme, dokud rýže nezměkne.
- Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cuketu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Zeleninu krátce opečeme, vsypeme sterilovanou mrkev a měkkou rýži s cibulí. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.