Fazoláky

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 4 stroužek
Fazole bílé 750 g
Klobása Dunajská 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přes noc namočíme fazole a druhý den je v té samé vodě uvaříme. Uvaříme oloupané brambory a přidáme je do hrnce s fazolemi, rozmixujeme do hladka, přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Osolíme, okořeníme a promícháme.
  2. Na rozpáleném oleji smažíme placky.
  3. Vysušíme je ubrouskem a podáváme.