Fazoláky
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
4 stroužek |
Fazole bílé |
750 g |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Přes noc namočíme fazole a druhý den je v té samé vodě uvaříme. Uvaříme oloupané brambory a přidáme je do hrnce s fazolemi, rozmixujeme do hladka, přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Osolíme, okořeníme a promícháme.
- Na rozpáleném oleji smažíme placky.
- Vysušíme je ubrouskem a podáváme.