Těstoviny s hřebenatkami

Ingredience


Hřebenatka 450 g
Krevety tygří - loupané 450 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny čtyřvaječné 450 g
Víno bílé 225 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hlubší pánvi opečeme na másle drobně pokrájenou šalotku do měkka. Přilijeme víno, minutu povaříme. Přilijeme 350 ml vody, na mírném ohni vaříme 10 minut, poté pánev odstavíme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Na jiné pánvi pečeme na oleji hřebenatky a krevety přibližně 2 minuty, přilijeme k nim vařené víno s vodou a zamícháme. Do směsi vmícháme scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno krájenou pažitku a důkladně promícháme. Ještě na minutu prohřejeme a podáváme.