Cuketové řízky se sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
400 g |
Kečup |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané cukety zbavíme semínek, povaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a slijeme.
- Vychladlé cukety nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm. Osolíme je, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Vždy mezi dva plátky cukety vložíme dokulata vykrojený plátek sýru a upevníme párátkem. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Cuketové řízky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dorůžova.
- Hotové pokapeme kečupem a podáváme s různě upravenými bramborami.