Cuketové řízky se sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cuketa 400 g
Kečup 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané cukety zbavíme semínek, povaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a slijeme.
  2. Vychladlé cukety nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm. Osolíme je, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Vždy mezi dva plátky cukety vložíme dokulata vykrojený plátek sýru a upevníme párátkem. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  3. Cuketové řízky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dorůžova.
  4. Hotové pokapeme kečupem a podáváme s různě upravenými bramborami.