Ovocné balíčky s karamelem

Ingredience


Borůvky 200 g
Broskve 200 g
Fíky čerstvé 200 g
Cukr třtinový 180 g
Máslo čerstvé 50 g
Sirup Golden 40 ml
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Tresť vanilková 2 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme polevu: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, Golden sirup a za stálého míchání na mírném ohni povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Vlijeme šlehačku, vanilkovou tresť, přivedeme k varu a hned odstavíme.
  2. Na pracovní ploše rozložíme čtverce alobalu, naskládáme na ně čtvrtky broskví, půlky fíků a borůvky. Důkladně zabalíme a grilujeme při nízké teplotě 10 minut. Opatrně rozbalíme, přemístíme ovoce na talířek, přelijeme hotovou polevou.