Těstovinový salát se zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
900 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
350 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vodou vložíme nakrájená rajčata, víno, nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, petrželku a cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 45 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté rajčatovou omáčku protlačíme sítem do dalšího hrnce. Na mírném ohni pomalu zahříváme, přimícháme do ní nadrobno rozkrájenou majoránku a sůl. Po minutě odstavíme, přimícháme těstoviny a na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.