Těstovinový salát se zeleninou

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Majoránka 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 900 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny čtyřvaječné 350 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vodou vložíme nakrájená rajčata, víno, nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, petrželku a cukr. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 45 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté rajčatovou omáčku protlačíme sítem do dalšího hrnce. Na mírném ohni pomalu zahříváme, přimícháme do ní nadrobno rozkrájenou majoránku a sůl. Po minutě odstavíme, přimícháme těstoviny a na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.