Kapustové karbanátky se sójovým masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 250 g
Olej rostlinný 200 ml
Ovesné vločky 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 1 ks
Sójové kostky 50 kostka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sójové kostky zalijeme v misce vroucím vývarem a necháme 30 minut stát.
  2. Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě 8 minut, slijeme a necháme okapat. Vychladlou kapustu umeleme spolu se sójovými kostkami. Dále umeleme oloupanou cibuli, česnek, rohlík a ovesné vločky. Vsypeme ke kapustě, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Znovu dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
  3. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.