Kapustové karbanátky se sójovým masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
250 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Ovesné vločky |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sójové kostky |
50 kostka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sójové kostky zalijeme v misce vroucím vývarem a necháme 30 minut stát.
- Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě 8 minut, slijeme a necháme okapat. Vychladlou kapustu umeleme spolu se sójovými kostkami. Dále umeleme oloupanou cibuli, česnek, rohlík a ovesné vločky. Vsypeme ke kapustě, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Znovu dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.