Zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
450 g |
Lasagne |
200 g |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Olivy černé |
150 g |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Strouhanka |
90 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
6 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však jen 3 minuty. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ve větší pánvi si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme pojkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nahrubo krájené olivy, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Vaříme 4 minuty. V jiném hrnci na másle opečeme nadrobno rozkrájené houby a česnek. V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce oleje, ricottu, houbovou směs a 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu. Osolíme a opepříme. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku a vrstvíme lasagne i houbovou směs. Pokapeme zbylým olejem, posypeme zbylým Parmezánem, piniovými oříšky, mandlemi a 25 minut pečeme.