Zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 450 g
Lasagne 200 g
Mandle plátky 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 150 ml
Olej olivový 7 polévková lžíce
Olivy černé 150 g
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Strouhanka 90 g
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Sýr Ricotta 200 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však jen 3 minuty. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ve větší pánvi si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme pojkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nahrubo krájené olivy, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Vaříme 4 minuty. V jiném hrnci na másle opečeme nadrobno rozkrájené houby a česnek. V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce oleje, ricottu, houbovou směs a 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu. Osolíme a opepříme. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku a vrstvíme lasagne i houbovou směs. Pokapeme zbylým olejem, posypeme zbylým Parmezánem, piniovými oříšky, mandlemi a 25 minut pečeme.