Kuře na vaječném koňaku s houbami

Ingredience


Houby čerstvé 300 g
Koňak vaječný 10 ml
Kuřecí prsa 4 ks
Muškátový oříšek 10 ml
Olej slunečnicový 20 ml
Olivy zelené 6 ks
Pepř černý mletý 10 ml
Pórek 1 ks
Sůl 10 ml
Tymián čerstvý 2 ks
Víno bílé 150 ml
Vývar drůbeží 150 ml
Zakysaná smetana 150 g
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C, necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
  2. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej, pokrájené houby na něm smažíme přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
  3. Maso vyndáme z pekáče, nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře, ozdobíme houbami a lístky kerblíku.