Kuře na vaječném koňaku s houbami
Ingredience
Houby čerstvé |
300 g |
Koňak vaječný |
10 ml |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Muškátový oříšek |
10 ml |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Olivy zelené |
6 ks |
Pepř černý mletý |
10 ml |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
10 ml |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C, necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
- Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej, pokrájené houby na něm smažíme přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
- Maso vyndáme z pekáče, nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře, ozdobíme houbami a lístky kerblíku.