Špagety s hlívou a Parmezánem
Ingredience
Hlíva ústřičná |
250 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
řepkový olej |
20 ml |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Špagety, Makarony |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
75 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně povaříme a následně necháme okapat.
- Houby pečlivě očistíme, klobouky pokrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, ze stonků odstraníme jehličky, na jemno je rozkrájíme.
- Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.
- Posypeme čerstvým Parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře.
- Špagety ozdobíme doměkka podušenými houbami, pokapeme olejem a podáváme.