Špagety s hlívou a Parmezánem

Ingredience


Hlíva ústřičná 250 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
řepkový olej 20 ml
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Špagety, Makarony 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 75 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně povaříme a následně necháme okapat.
  2. Houby pečlivě očistíme, klobouky pokrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, ze stonků odstraníme jehličky, na jemno je rozkrájíme.
  3. Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.
  4. Posypeme čerstvým Parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře.
  5. Špagety ozdobíme doměkka podušenými houbami, pokapeme olejem a podáváme.