Hovězí maso na pivě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
250 g |
Feferony |
2 ks |
Hovězí kližka |
500 g |
Kečup |
300 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme na kostky maso, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Osmahneme, zalijeme 0.25l piva, přidáme půl lahve kečupu, feferonky, mletou papriku, sójovou omáčku a osolíme a opepříme. Dusíme do změkknutí masa.
- Vyjmeme feferonky, přidáme zbytek kečupu a podle hustoty dolijeme pivem.