Mrkev po čínsku

Ingredience


Cibule 2 ks
Mrkev kořen 800 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nebo na nudličky nakrájenou mrkev a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
  2. Potom přebytečnou vodu slijeme, mrkev osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody. Krátce povaříme.
  3. Podáváme jako přílohu k masům.