Mrkev po čínsku
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Mrkev kořen |
800 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nebo na nudličky nakrájenou mrkev a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Potom přebytečnou vodu slijeme, mrkev osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody. Krátce povaříme.
- Podáváme jako přílohu k masům.