Broskvovo-jogurtové řezy

Ingredience


Broskve 850 g
Citrony 1 ks
Čokoláda hořká 75 g
Čokoláda mléčná 50 g
Corn flakes - kukuřičné 60 g
Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 1 ks
Jogurt bílý 450 g
Likér broskvový 2 polévková lžíce
Meduňka 1 hrst
Želatina bílá plátky 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky.
  2. Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, přidáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z půlky citronu a likér. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozpuštěnou želatinu. Rychle promícháme a vlijeme do formy. Mezitím prokládáme plátky zbylých broskví.
  3. Dezert necháme ztuhnout v lednici, poté dozdobíme lístky meduňky a podáváme.