Broskvovo-jogurtové řezy
Ingredience
Broskve |
850 g |
Citrony |
1 ks |
Čokoláda hořká |
75 g |
Čokoláda mléčná |
50 g |
Corn flakes - kukuřičné |
60 g |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jogurt bílý |
450 g |
Likér broskvový |
2 polévková lžíce |
Meduňka |
1 hrst |
Želatina bílá plátky |
15 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky.
- Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, přidáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z půlky citronu a likér. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozpuštěnou želatinu. Rychle promícháme a vlijeme do formy. Mezitím prokládáme plátky zbylých broskví.
- Dezert necháme ztuhnout v lednici, poté dozdobíme lístky meduňky a podáváme.