Špenát s ovesnými vločkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenátový protlak mražený |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava.
- V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut.
- Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky.
- Podáváme jako přílohu k masům.