Špenát s ovesnými vločkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenátový protlak mražený 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut.
  3. Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky.
  4. Podáváme jako přílohu k masům.