Salát z letní zeleniny s citronovou šťávou a koriandrem
Ingredience
Chřest bílý |
2 balení |
Citronová šťáva |
40 ml |
Hrachové lusky |
250 g |
Hrášek |
250 g |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový |
125 ml |
Rajčata Cherry |
250 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Spařený přepůlený chřest a hráškové lusky, zbavené tuhých částí, namočíme do ledové vody, aby zelenina neztratila barvu. Poté smícháme s hráškem, který jsme povařili asi 5 minut a také zchladili ledovou vodou. Přidáme rozpůlená cherry rajčátka, vmícháme dresing, připravený smícháním citronové šťávy s nasekanou koriandrovou natí, olivovým olejem a octem.