Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem

Ingredience


Brambory 1 ks
Brambory sladké (Batáty) 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pesto 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli, mrkev, sladké brambory a bramboru oloupeme, nadrobno pokrájíme, rozmarýn posekáme na jemno.
  2. V hrnci rozpálíme olej, snížíme příkon tepla, vložíme česnek, cibuli, část rozmarýnu a restujeme do měkka 3 - 5 minut. K orestované směsi přidáme tomatové pesto, zahříváme 1 minutu, potom přidáme mrkev, sladké brambory a bramboru, restujeme dalších 5 minut. Do nádoby vlijeme drůbeží vývar, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a za středního příkonu tepla vaříme zakryté 30 - 40 minut, až zelenina změkne.
  3. Hotovou polévku rozmixujeme, je-li příliš hustá, naředíme ji vývarem a přihřejeme. Před podáváním posypeme zbylou částí rozmarýnu.