Lázeňský vepřový řízek

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 70 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej rostlinný 200 ml
Sůl 20 g
Šunka dušená 130 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřová kýta 1000 g
Žampiony čerstvé 270 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.
  2. Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.
  3. Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.