Lázeňský vepřový řízek
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
70 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Sůl |
20 g |
Šunka dušená |
130 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřová kýta |
1000 g |
Žampiony čerstvé |
270 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.
- Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.
- Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.