Šmakoun s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 2 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 50 g
Olej slunečnicový 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 80 g
Šmakoun 200 g
Sůl 4 g
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šmakoun nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šmakoun s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčatový protlak, trošku vody, ochutíme solí, pepřem, bazalkou a podusíme.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.