Šmakoun s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
2 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
50 g |
Olej slunečnicový |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Šmakoun |
200 g |
Sůl |
4 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Šmakoun nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šmakoun s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčatový protlak, trošku vody, ochutíme solí, pepřem, bazalkou a podusíme.
- Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.