Rýžové nudle v brokolicovém salátu
Ingredience
Brokolice |
500 g |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr palmový |
1 kávová lžička |
Houby Shitake sušené |
10 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
100 g |
Ocet rýžový |
40 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Omáčka rybí |
40 ml |
Omáčka sójová |
60 ml |
Voda pitná |
2 l |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Změklé nudle, máčené 10 minut ve velmi teplé vodě, slijeme a smícháme ve vhodné nádobě s rybí omáčkou, rýžovým octem, cukrem a nasekaným koriandrem. Dáme stranou a necháme odležet po dobu, kdy budeme připravovat brokolicový salát.
- V pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání smažíme 3 minuty nastrouhaný zázvor, na drobno nakrájenou chilli papričku, drcený česnek a pokrájenou jarní cibulku. Poté přidáme na drobné růžičky rozebranou brokolici, smažíme do té doby, dokud směs nezíská zelenou barvu. Přidáme na plátky nakrájené houby, zalijeme sójovou omáčkou, octem a za stálého míchání smažíme ještě 3 minuty. Do hotové směsi ještě zatepla vmícháme předem připravené nudle, vychlazené podáváme na talíři zdobené nasekaným čerstvým koriandrem.