Mleté hovězí maso v listovém těstě
Ingredience
Hovězí maso mleté |
500 g |
Kečup |
150 g |
Koření Italia |
2 kávová lžička |
Koření Mleté maso |
1 kávová lžička |
Listové těsto |
200 g |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce vymícháme mleté hovězí maso se strouhankou, italskými bylinkami a masovým kořením.
- Listové těsto rozválíme na plát. Navlhčenýma rukama z masové směsi vytvarujeme dlouhé válečky a položíme na plát listového těsta, který stočíme do rolády, okraj potřeme vejcem a přitiskneme. Roládu rozkrojíme na 4 kusy.
- Na plech položíme pečící papír a na něj rozložíme roládky, které potřeme rozšlehaným vejcem, zasypeme sezamovými semínky a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme dozlatova 15-20 minut.
- Upečené roládky si namáčíme do kečupu.