Špenátový salát s kysanou smetanou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Ocet vinný červený |
20 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana zakysaná15% |
60 ml |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opraný špenát osušíme, nakrájíme na širší plátky, smícháme s na kolečka nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci a jednou cibulí. Přelijeme dresingem, který jsme si připravili rozmixováním kyselé smetany s další cibulí, octem, solí a pepřem. Dresing necháme dvě hodiny odležet v chladu.