Jehněčí souvlaki
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kýta |
750 g |
Ocet vinný červený |
40 ml |
Olej olivový |
1 dl |
Oregano sušené |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
8 g |
Víno červené |
3 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do keramické mísy vložíme na kostky nakrájené jehněčí maso. Přidáme červené víno, ocet, cibuli rozsekanou nadrobno, prolisovaný česnek, oregano, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Necháme v chladnu 4 hodiny marinovat.
- Maso poté napíchujeme na špízové jehly nebo zaostřené špejle, grilujeme 10 minut ze všech stran za častého otáčení. Průběžně při grilování potíráme marinádou.