Kapr s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Cibule 20 g
Jogurt nízkotučný 30 g
Kapr obecný 400 g
Máslo čerstvé 5 g
Olej slunečnicový 5 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 15 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet nebo podkovu z kapra osolíme, opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přisypeme cibuli, zpěníme, vložíme porce kapra a z obou stran osmažíme. Kapra vyjmeme, vypečenou šťávu zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme rajčatový protlak, nízkotučný jogurt, omáčku provaříme, vrátíme do ní kapra a dodusíme.