Kapr s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
20 g |
Jogurt nízkotučný |
30 g |
Kapr obecný |
400 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
Olej slunečnicový |
5 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
15 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Filet nebo podkovu z kapra osolíme, opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přisypeme cibuli, zpěníme, vložíme porce kapra a z obou stran osmažíme. Kapra vyjmeme, vypečenou šťávu zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme rajčatový protlak, nízkotučný jogurt, omáčku provaříme, vrátíme do ní kapra a dodusíme.