Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu

Ingredience


Bageta 350 g
Bazalka 4 polévková lžíce
Citronová šťáva 2.5 polévková lžíce
Cuketa 2 ks
Klobása vepřová 350 g
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 125 g
Roketa 125 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme.
  2. Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem.
  3. V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme.
  4. Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme.