Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu
Ingredience
Bageta |
350 g |
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2.5 polévková lžíce |
Cuketa |
2 ks |
Klobása vepřová |
350 g |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
125 g |
Roketa |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme.
- Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem.
- V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme.
- Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme.