Brambory zapečené s treskou

Ingredience


Brambory 750 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 1.5 dl
Paprika mletá sladká 1 špetka
Strouhanka 15 dkg
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 10 dkg
Treska aljašská 600 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.
  2. Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.