Brambory zapečené s treskou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Strouhanka |
15 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
10 dkg |
Treska aljašská |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
225 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.
- Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.