Pstruh zapečený s bramborem

Ingredience


Bazalka 10 g
Brambory vařené ve slupce 240 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 80 g
Flora light 5 g
Olej slunečnicový 8 g
Pepř černý mletý 3 g
Pórek 30 g
Pstruh 300 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 240 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, filety ze pstruha osolíme, opepříme, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata z konzervy slijeme, česnek prolisujeme, pórek a bazalku posekáme na jemno.
  2. Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme filety ze pstruha, zakryjeme druhou polovinou brambor.
  3. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme rajčata, pórek, bazalku a přibližně 5 minut podusíme. Obsah pánve nalijeme do pekáčku na vrchní vrstvu brambor, vložíme do silně vyhřáté trouby a dáme péct. Zapékáme 15 minut.