Pstruh zapečený s bramborem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Brambory vařené ve slupce |
240 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
80 g |
Flora light |
5 g |
Olej slunečnicový |
8 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pórek |
30 g |
Pstruh |
300 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
240 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, filety ze pstruha osolíme, opepříme, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata z konzervy slijeme, česnek prolisujeme, pórek a bazalku posekáme na jemno.
- Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme filety ze pstruha, zakryjeme druhou polovinou brambor.
- V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme rajčata, pórek, bazalku a přibližně 5 minut podusíme. Obsah pánve nalijeme do pekáčku na vrchní vrstvu brambor, vložíme do silně vyhřáté trouby a dáme péct. Zapékáme 15 minut.