Dušený kapr s česnekem

Ingredience


Česnek 30 g
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 dl
Kapr obecný 1 kg
Kečup ostrý 150 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby důkladně zbavíme šupin, vykucháme, dobře umyjeme studenou vodou, nakrájíme na porce, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a porce ryby z každé strany opečeme do zlatova. Na pánev přidáme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli spolu s česnekem, přilijeme kečup, drobně nasekanou chilli papričku, podlijeme citrónovou šťávou, později i vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut.
  2. Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme 5 minut pod poklicí odpočinout, potom rozdělíme porce na mělké talíře a podáváme.