Pampeliškový likér s pomeranči

Ingredience


Calvados 1 l
Pampeliška květ 150 g
Pomeranče 2 ks
Sirup cukrový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče chemicky neošetřené omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy.
  2. Sušené pampeliškové květy dáme do skleněné nádoby, přidáme čerstvé pomerančové slupky bez bílé slupky - pulpy a čistou dužinu.
  3. Směs zalijeme 1 litrem 40% jablečného destilátu, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 7 dní macerovat, pak tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.
  4. 700 ml přefiltrované tekutiny osladíme 300 ml cukrového sirupu.
  5. Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme.
  6. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.