Thajská kuřecí směs s kešu oříšky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička sušená 4 ks
Cibulka jarní 1 hrst
Cukr krupice 1 špetka
Koriandr celý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 450 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Ořechy Kešu 175 g
Paprika červená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vykoštěných kuřecích prsíček odstraníme kůži a přebytečný tuk. Maso nakrájíme na menší kousky a odložíme.
  2. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na přibližně dvoucentimetrové kousky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky, chilli papričky nasekáme nadrobno.
  3. Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni, za stálého míchání, osmahneme dozlatova chilli papričky a česnek. Poté vložíme kuřecí maso, důkladně ho orestujeme, přidáme červenou papriku, můžeme vše podlít trochou vody, vmícháme ústřicovou a sójovou omáčku, cukr, pokrájenou jarní cibulku a pražené Kešu oříšky. Za stálého míchání osmahneme přibližně 1 - 2 minuty.
  4. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.