Thajská kuřecí směs s kešu oříšky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
4 ks |
Cibulka jarní |
1 hrst |
Cukr krupice |
1 špetka |
Koriandr celý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
450 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
175 g |
Paprika červená |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vykoštěných kuřecích prsíček odstraníme kůži a přebytečný tuk. Maso nakrájíme na menší kousky a odložíme.
- Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na přibližně dvoucentimetrové kousky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky, chilli papričky nasekáme nadrobno.
- Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni, za stálého míchání, osmahneme dozlatova chilli papričky a česnek. Poté vložíme kuřecí maso, důkladně ho orestujeme, přidáme červenou papriku, můžeme vše podlít trochou vody, vmícháme ústřicovou a sójovou omáčku, cukr, pokrájenou jarní cibulku a pražené Kešu oříšky. Za stálého míchání osmahneme přibližně 1 - 2 minuty.
- Směs rozdělíme na předehřáté talíře, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.