Krůtí rolky plněné
Ingredience
Krůtí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Pórek |
2 ks |
Slanina vepřová |
4 plátek |
Sójové výhonky |
4 polévková lžíce |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krůtí prsa opláchneme, osušíme, naklepeme, potřeme sójovou omáčkou a pepřem.
- Pórek očistíme a rozsekáme na kousky přibližně 5cm velké. Podélně je nakrájíme na proužky, osmahneme na másle se sójovými klíčky.
- Jeden plátek masa nasekáme, smícháme s pórkem a klíčky. Přidáme zbylou sójovou omáčku a kajenský pepř.
- Na každý plátek krůtího masa dáme plátek slaniny a část připravené směsi. Závitky stočíme, ovineme kuchyňskou nití a osmahneme na rozpuštěném másle do zlatova. Pánev zakryjeme pokličkou, dusíme 5 minut, dokud nebude maso měkké. Postupně závitky otáčíme a přiléváme víno.
- Podušené závitky naložíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.