Krůtí rolky plněné

Ingredience


Krůtí prsa 800 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Pórek 2 ks
Slanina vepřová 4 plátek
Sójové výhonky 4 polévková lžíce
Víno bílé 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa opláchneme, osušíme, naklepeme, potřeme sójovou omáčkou a pepřem.
  2. Pórek očistíme a rozsekáme na kousky přibližně 5cm velké. Podélně je nakrájíme na proužky, osmahneme na másle se sójovými klíčky.
  3. Jeden plátek masa nasekáme, smícháme s pórkem a klíčky. Přidáme zbylou sójovou omáčku a kajenský pepř.
  4. Na každý plátek krůtího masa dáme plátek slaniny a část připravené směsi. Závitky stočíme, ovineme kuchyňskou nití a osmahneme na rozpuštěném másle do zlatova. Pánev zakryjeme pokličkou, dusíme 5 minut, dokud nebude maso měkké. Postupně závitky otáčíme a přiléváme víno.
  5. Podušené závitky naložíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme.