Žebírka s čínskou barbecue marinádou
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Koření na pizzu |
2 kávová lžička |
Kukuřice cukrová |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
125 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Vepřová žebra |
600 g |
Víno červené |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.
- Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
- Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.
- Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.