Žebírka s čínskou barbecue marinádou

Ingredience


Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Koření na pizzu 2 kávová lžička
Kukuřice cukrová 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 125 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Vepřová žebra 600 g
Víno červené 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.
  2. Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
  3. Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.
  4. Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.