Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami

Ingredience


Brambory 750 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Perlička 700 g
Pórek 1 ks
Sirup kukuřičný 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme.
  2. Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky.
  3. Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
  4. Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval.
  5. Poté ihned podáváme.