Kapsy z perličky s karamelizovanými bramborami
Ingredience
Brambory |
750 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Perlička |
700 g |
Pórek |
1 ks |
Sirup kukuřičný |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, vložíme zeleninu a 10 minut smažíme, poté přilijeme 1/3 kukuřičného sirupu, promícháme.
- Pod studenou tekoucí vodou opláchneme maso z perličky, následně naklepeme, aby plátky byly tenčí. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Na každý řízek klademe lžíci zeleninové směsi, maso stočíme, kapsy sepneme párátky.
- Rozpálíme v hrnci 2 lžíce oleje, kapsy osmahneme, přidáme víno a pod pokličkou povaříme 10 minut. Poté kapsy vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme smetanu, mírně povaříme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.
- Brambory oškrábeme a omyjeme. Vytvoříme z nich malé kuličky pomocí tvořítka na melouny. Rozpálíme ve woku olej a bramborové kuličky smažíme 15 minut, dokud nejsou hotové. Nakonec přidáme zbylý kukuřičný sirup a vložíme na 3 minuty do trouby, aby sirup zkaramelizoval.
- Poté ihned podáváme.