Thajská dušená kachna s dýní

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kachní prsa 600 g
Kari pasta 2 kávová lžička
Koření pěti vůní 2 polévková lžíce
Koriandr celý 1 hrst
Limetka kafrová 4 ks
Mléko kokosové 300 ml
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Tykev 1 ks
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsa zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme koření pěti vůní, sezamový olej, šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Důkladně promícháme a obalíme maso, zakryjeme fólií a necháme min. 15 minut na chladném místě marinovat.
  2. Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme dýni a vaříme cca 10-15 minut do změknutí. Poté scedíme a odložíme.
  3. Použitou marinádu slijeme do woku, přivedeme k varu, vmícháme kari pastu a cca 2-3 minuty povaříme. Přidáme maso a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty do zhnědnutí. Vmícháme rybí omáčku, cukr a povaříme další 2 minuty. Nakonec přilijeme kokosové mléko, promícháme, vložíme připravenou dýni, chilli papričky bez semínek, natrhané limetové listy a necháme zvolna vařit ještě cca 5 minut.
  4. Hotovou omáčku i s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.