Thajská dušená kachna s dýní
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Kachní prsa |
600 g |
Kari pasta |
2 kávová lžička |
Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce |
Koriandr celý |
1 hrst |
Limetka kafrová |
4 ks |
Mléko kokosové |
300 ml |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Tykev |
1 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsa zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme koření pěti vůní, sezamový olej, šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Důkladně promícháme a obalíme maso, zakryjeme fólií a necháme min. 15 minut na chladném místě marinovat.
- Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme dýni a vaříme cca 10-15 minut do změknutí. Poté scedíme a odložíme.
- Použitou marinádu slijeme do woku, přivedeme k varu, vmícháme kari pastu a cca 2-3 minuty povaříme. Přidáme maso a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty do zhnědnutí. Vmícháme rybí omáčku, cukr a povaříme další 2 minuty. Nakonec přilijeme kokosové mléko, promícháme, vložíme připravenou dýni, chilli papričky bez semínek, natrhané limetové listy a necháme zvolna vařit ještě cca 5 minut.
- Hotovou omáčku i s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.