Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou

Ingredience


Bageta 200 g
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata soudková 440 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bagetu nakrájíme na 2 cm silné krajíčky, rajčata pokrájíme na kostičky, menší červenou cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Oloupané stroužky česneku opečeme a prolisujeme na pastu, bazalkové lístky nasekáme na jemno.
  2. Krajíčky pečiva opečeme 2 - 3 minuty po obou stranách, potřeme olivovým olejem a z každé strany lehce namažeme česnekovou pastou.
  3. V misce smícháme rajčata, cibuli a bazalku s olivovým olejem a balzamikovým octem, osolíme, okořeníme pepřem, dobře promícháme.
  4. Zeleninovou směs klademe na opečené česnekové toasty a servírujeme.