Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou
Ingredience
Bageta |
200 g |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata soudková |
440 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Bagetu nakrájíme na 2 cm silné krajíčky, rajčata pokrájíme na kostičky, menší červenou cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Oloupané stroužky česneku opečeme a prolisujeme na pastu, bazalkové lístky nasekáme na jemno.
- Krajíčky pečiva opečeme 2 - 3 minuty po obou stranách, potřeme olivovým olejem a z každé strany lehce namažeme česnekovou pastou.
- V misce smícháme rajčata, cibuli a bazalku s olivovým olejem a balzamikovým octem, osolíme, okořeníme pepřem, dobře promícháme.
- Zeleninovou směs klademe na opečené česnekové toasty a servírujeme.