Salát z bílých fazolí se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé |
500 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Petržel kořen |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Fazole necháme přes noc namočené, poté k nim přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Uvařené fazole scedíme, necháme je okapat, zeleninu pokrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním oleje s octem.
- Vychladlé fazole smícháme s drobně nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou a přelijeme zálivkou.
- Před podáváním necháme salát vychladit.