Salát z bílých fazolí se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 2 ks
Fazole bílé 500 g
Mrkev kořen 80 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Petržel kořen 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme přes noc namočené, poté k nim přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Uvařené fazole scedíme, necháme je okapat, zeleninu pokrájíme na kostky. Zálivku připravíme smícháním oleje s octem.
  2. Vychladlé fazole smícháme s drobně nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou a přelijeme zálivkou.
  3. Před podáváním necháme salát vychladit.