Pečená husa bez nádivky

Ingredience


Husa domácí 3.5 kg
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou husu opláchneme, osolíme a opepříme. Dáme ji do pekáče hrudí nahoru a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Občas propíchneme na stehnech a křídlech, aby vytekl tuk. Po 45 minutách slijeme vypečenou šťávu, povaříme ji v kastrůlku a jak začne tmavnout přidáme trochu vody. Husu pravidelně v troubě obracíme a podléváme výpekem. Asi 10 minut před dokončením husu naposledy obrátíme a polijeme studenou slanou vodou. Pečeme ji na maximum, aby byla vypečená kůrka.
  2. Naporcujeme husu, přendáme na servírovací tác a udržujeme teplou. Šťávu z pekáče zředíme se 2 hrnky studené vody a odstraníme tuk. Rozmícháme ve 2 lžících vody mouku a vypečenou šťávu zahustíme. Osolíme, opepříme a podáváme k huse.