Salát z bílého zelí s červenou řepou

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 150 g
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Majonéza 250 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, několik pěkných listů dáme stranou a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Krájenou naloženou řepu slijeme a necháme okapat, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, pažitku nasekáme najemno.
  2. Promícháme majonézu, hořčici, sůl, pepř a zálivkou přelijeme zelí s červenou řepou a dobře promícháme.
  3. Servírovací mísu vyložíme odloženými zelnými listy a na ně
  4. narovnáme umíchaný salát a posypeme pažitkou. Před podáváním salát necháme vychladit.