Salát z bílého zelí s červenou řepou
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
150 g |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Majonéza |
250 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, několik pěkných listů dáme stranou a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Krájenou naloženou řepu slijeme a necháme okapat, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, pažitku nasekáme najemno.
- Promícháme majonézu, hořčici, sůl, pepř a zálivkou přelijeme zelí s červenou řepou a dobře promícháme.
- Servírovací mísu vyložíme odloženými zelnými listy a na ně
- narovnáme umíchaný salát a posypeme pažitkou. Před podáváním salát necháme vychladit.