Prsa kachní s pomerančovou omáčkou
Ingredience
Kachní prsa |
600 g |
Likér Grand Marnier |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěná kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme je dozlatova na pávni cca 12 minut. Smažíme nejprve po straně s kůží. Před dokončením potřeme kůži máslem a medem. Přelijeme maso likérem a rozpálíme pánev, hotová prsa vyndáme a udržujeme teplá.
- Pomerančovou kůru nastrouháme, přidáme šťávu z 1 pomeranče a přilijeme k výpeku z masa. Zahřejeme omáčku, ale již nevaříme. Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme med.
- Podáváme horké s kachním masem.