Prsa kachní s pomerančovou omáčkou

Ingredience


Kachní prsa 600 g
Likér Grand Marnier 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěná kachní prsa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme je dozlatova na pávni cca 12 minut. Smažíme nejprve po straně s kůží. Před dokončením potřeme kůži máslem a medem. Přelijeme maso likérem a rozpálíme pánev, hotová prsa vyndáme a udržujeme teplá.
  2. Pomerančovou kůru nastrouháme, přidáme šťávu z 1 pomeranče a přilijeme k výpeku z masa. Zahřejeme omáčku, ale již nevaříme. Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme med.
  3. Podáváme horké s kachním masem.