Tvarohové foukánky

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Hrozinky 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej rostlinný 100 ml
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s tvarohem a vejci, propracujeme, přidáme kypřicí prášek, rozinky namočené v rumu a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto.
  2. Malou lžičkou vykrajujeme bochánky, které na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  3. Můžeme namočit do džemu nebo podávat dozdobené ovocem.