Tvarohové foukánky
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Hrozinky |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme mouku s tvarohem a vejci, propracujeme, přidáme kypřicí prášek, rozinky namočené v rumu a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto.
- Malou lžičkou vykrajujeme bochánky, které na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
- Můžeme namočit do džemu nebo podávat dozdobené ovocem.