Bramborové smetanové muffiny
Ingredience
Brambory |
0.5 kg |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pažitka |
3 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě asi 10-15 minut, dokud nezměknou. Potom je v míse tzv. rozšťoucháme, přidáme k nim rozšlehaná vajíčka, mléko, zakysanou smetanu a máslo, vše velmi dobře promícháme.
- Pažitku omyjeme a jemně nasekáme, smícháme s moukou a přidáme k připravené bramborové kaši. Vše opět dobře promícháme.
- Směs dáváme do vymaštěných formiček na muffiny, ideální jsou o obsahu 250 ml. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 25-30 minut. Propečenost ověříme vpíchnutím špejle.