Bramborové smetanové muffiny

Ingredience


Brambory 0.5 kg
Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pažitka 3 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme v osolené vodě asi 10-15 minut, dokud nezměknou. Potom je v míse tzv. rozšťoucháme, přidáme k nim rozšlehaná vajíčka, mléko, zakysanou smetanu a máslo, vše velmi dobře promícháme.
  2. Pažitku omyjeme a jemně nasekáme, smícháme s moukou a přidáme k připravené bramborové kaši. Vše opět dobře promícháme.
  3. Směs dáváme do vymaštěných formiček na muffiny, ideální jsou o obsahu 250 ml. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 25-30 minut. Propečenost ověříme vpíchnutím špejle.