Kuřecí kapsy plněné ricottou

Ingredience


Kapie 0.5 ks
Kuřecí prsa 800 g
Máslo čerstvé 4 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Roketa 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ricotta 220 g
Vývar drůbeží 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích prsou nakrájíme 4 porce. Na jedné podélné straně opatrně uvolníme kůži, abychom získali kapsy vhodné k plnění. Roketu nakrájíme najemno, kapii opečeme, necháme vychladnout a nadrobno posekáme.
  2. V misce smícháme čerstvý sýr ricotta s nasekanou roketou, kapií a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme a dohladka spolu utřeme.
  3. Sýrovou směsí, rozdělenou na 4 díly, opatrně naplníme připravené kapsy a vložíme je do olivovým olejem vymaštěného pekáčku, přelijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme 1 lžičku másla a dáme péci na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200°C.
  4. Porce servírujeme přelité vypečenou šťávou.