Kuřecí kapsy plněné ricottou
Ingredience
Kapie |
0.5 ks |
Kuřecí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
4 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Roketa |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
220 g |
Vývar drůbeží |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecích prsou nakrájíme 4 porce. Na jedné podélné straně opatrně uvolníme kůži, abychom získali kapsy vhodné k plnění. Roketu nakrájíme najemno, kapii opečeme, necháme vychladnout a nadrobno posekáme.
- V misce smícháme čerstvý sýr ricotta s nasekanou roketou, kapií a praženými piniovými oříšky, osolíme, opepříme a dohladka spolu utřeme.
- Sýrovou směsí, rozdělenou na 4 díly, opatrně naplníme připravené kapsy a vložíme je do olivovým olejem vymaštěného pekáčku, přelijeme drůbežím vývarem, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme 1 lžičku másla a dáme péci na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200°C.
- Porce servírujeme přelité vypečenou šťávou.