Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky

Ingredience


Chilli paprička zelená 2 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 450 g
Kari pasta 3 polévková lžíce
Kokosové mléko 600 ml
Limetka kafrová 4 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Thajská bazalka 1 hrst
Thajský lilek 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.
  2. Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.
  3. Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.