Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky
Ingredience
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
450 g |
Kari pasta |
3 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
600 ml |
Limetka kafrová |
4 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Thajská bazalka |
1 hrst |
Thajský lilek |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.
- Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.
- Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.