Dobrá pasta z fazolí

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 400 g
Fazole 600 g
Kopr čerstvý 20 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku s vařící vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme je, nakrájíme a necháme stranou na další použití.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, postavíme ji na sporák a přivedeme k varu. Převařenou vodu necháme vychladnout a do ni namočíme fazole na celou noc. Druhý den fazole spolu s vodou, ve které byly namočené, uvaříme dopoloměkka, před dokončením vaření,(vaříme přibližně 120 minut) skoro měkké fazole osolíme, potom je scedíme, dáme do mixéru, přidáme k nim připravená vajíčka, chilli papričku a rozmixujeme na hustou kaši.
  3. Přeložíme ji do misky, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme drobně nasekanou cibuli a česnek, nasekaný kopr s nasekanou petrželovou nati, vylijeme olej a všechny suroviny spolu s kaší důkladně rukou promícháme.
  4. Připravenou pastu odložíme do ledničky, aby se spojily chutě, a potom podáváme.