Dobrá pasta z fazolí
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
400 g |
Fazole |
600 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V kastrůlku s vařící vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme je, nakrájíme a necháme stranou na další použití.
- Do hrnce nalijeme vodu, postavíme ji na sporák a přivedeme k varu. Převařenou vodu necháme vychladnout a do ni namočíme fazole na celou noc. Druhý den fazole spolu s vodou, ve které byly namočené, uvaříme dopoloměkka, před dokončením vaření,(vaříme přibližně 120 minut) skoro měkké fazole osolíme, potom je scedíme, dáme do mixéru, přidáme k nim připravená vajíčka, chilli papričku a rozmixujeme na hustou kaši.
- Přeložíme ji do misky, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme drobně nasekanou cibuli a česnek, nasekaný kopr s nasekanou petrželovou nati, vylijeme olej a všechny suroviny spolu s kaší důkladně rukou promícháme.
- Připravenou pastu odložíme do ledničky, aby se spojily chutě, a potom podáváme.