Kuřecí řízky se smetanovo-bazalkovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa naporcujeme na 4 řízky a zlehka je naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme, bazalkové lístky posekáme najemno.
- V misce promícháme mouku se solí a pepřem, v této směsí obalíme kuřecí řízky, přebytečný obal oklepeme.
- Na pánev dáme olej a 1 lžíci másla a rozehřejeme je, vložíme porce kuřete a za středního příkonu tepla smažíme 5-6 minut z obou stran. Osmažené porce přendáme na talíř a uložíme do tepla.
- Na pánev přidáme zbytek másla, rozehřejeme ho a na něm 2 minuty smažíme prolisovaný česnek. Přilijeme smetanu, drůbeží vývar a citronovou šťávu, uvedeme do varu a vaříme, až se tekutina částečně odpaří. Než omáčku dokončíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
- Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.