Marocký salát z mrkve

Ingredience


Karotka 800 g
Olej olivový 30 ml
Petržel kudrnka 50 g
Slunečnice - semena 60 g
Sůl 9 g
Česnek 1 stroužek
Med včelí 5 ml
Ocet vinný červený 40 ml
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sirup javorový 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev vaříme 10 minut na mírném ohni v osolené vodě. Slijeme, mrkev osušíme utěrkou a podélně rozpůlíme. Potřeme olejem a grilujeme 10 minut, za častého otáčení. Mezitím si v míse smícháme ingredience na dresink a nasekáme petrželku. Ogrilované mrkve promícháme v míse s dresinkem, přidáme slunečnicová semena, nasekanou petrželku a můžeme podávat.