Grilovaná drůbeží játra
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Játra drůbeží |
2 kg |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme, přilijeme 3 lžíce oleje, pokapeme z 1 citronu vymačkanou šťávou a ještě promícháme.
- Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu, játra naskládáme na rošt a z každé strany pečeme přibližně 5 minut.
- Upečené sundáme z grilu, porce dělíme na mělké talíře a podáváme.