Grilovaná drůbeží játra

Grilovaná drůbeží játra - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Játra drůbeží 2 kg
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, potom je osušíme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou, cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do misky. Všechny suroviny dobře promícháme, přilijeme 3 lžíce oleje, pokapeme z 1 citronu vymačkanou šťávou a ještě promícháme.
  2. Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu, játra naskládáme na rošt a z každé strany pečeme přibližně 5 minut.
  3. Upečené sundáme z grilu, porce dělíme na mělké talíře a podáváme.