Teplý předkrm z telecího masa
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
30 g |
Cibule |
200 g |
Med včelí |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
350 g |
Telecí maso přední |
600 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vypeckované sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody. Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou
- k dalšímu použití. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, položíme do hrnce, omyté maso nakrájíme také na malé kousky a přidáme k cibuli do hrnce. Všechny suroviny v hrnci zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme přibližně 40 minut. Potom přidáme připravené brambory, scezené švestky, zase přiklopíme poklicí a vaříme do změknutí brambor, asi tak 15 minut.
- Před dokončením vaření jídlo dochutíme solí a osladíme podle vlastní chuti medem. Sundáme ze sporáku, necháme 5 minut pod poklicí, poté porcujeme na talíře a podáváme.